Olej z pestek malin

New product

Wspaniały, zimnotłoczony olej z pestek malin

More details

155 Items

6,50 zł Tax excluded

Add to wishlist

More info

Nasz olej z nasion malin  powstaje w wytłoczenia na zimno nasion malin, i nie jest poddany rafinacji. Wytwarzamy go w Polsce, z polskich malin, co gwarantuje najwyższą jakość i zdrowe pochodzenie.

Co więcej, tłoczymy go na świeżo i małoseryjnie – dzięki temu kupujesz zawsze świeży produkt a nie zakurzony leżak magazynowy. 


Jak wygląda nasz olej? 

Ma złoty, ciemno żółty kolor i lekko orzechowy zapachu oraz smak. 

Czym charakteryzuje się nasz olej z pestek malin? 

Olej z malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu.
Wspaniały przeciwutleniacz, o znanych właściwościach przeciwzapalnych (zdecydowanie lepsze właściwości pod tym kątem niż olej z awokado czy kiełków pszenicy), dla każdego typu skóry, w tym dla wrażliwej. Stosowany także jako dodatek do olejów do masażu. 
Olej ten zawiera wysoki poziom witaminy A, dzięki czemu doskonale pielęgnuje skórę. 
Obecność kwasów tłuszczowych ALA i LA powoduje kolejne korzyści ze stosowania oleju - działa przeciwalergicznie, pomaga zwiększać odporność na zakażenia, regeneruje nabłonek. 
Olej z nasion malin może pomagać w szybszym gojeniu ran, oparzeń lub odmrożeń. Potrafi zatrzymywać zmiany typu zwyrodnieniowego i rogowaceniu gruczołów łojowych a także utrtudnia powstawanie zaskórników.

Naturalnie wspiera produkcję kolagenu i elastyny. 

Olej z pestek malin można spotkać w wysokiej klasy produktach Anty-aging, a także w preparatach po opalaniu. 

Olej z pestek malin, ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, jest także stosowany jako remedium na zapalenie dziąseł, pokrzywkę czy. 

Nasz olej z pestek malin charakteryzuje się wysoką absorbcją promieniowania UV, na poziomie 28 – 55 SPF. Należy zwrócić uwagę, że aplikacja olejku nie oznacza zapewnienia skórze ochrony na wymienionym poziomie – wynika to z indywidualnych uwarunkowań. Należy często aplikować na skórę. 

Jak stosować? 

» Jako faza tłuszczowa w recepturach kosmetycznych. 

» Pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany stosowany bezpośrednio lub w mieszance z innymi olejami (do ok. 20%) – sposób aplikowania- 1-2 dozy oleju rozgrzej między palcami i aplikuj na delikatnie zwilżoną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, 

» 1- 2 dozy oleju dodaj do swojego tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem (mieszaj małe porcje, zgodnie z zasadą,” lepiej za mało niż za dużo) i bezpośrednio aplikuj na ciało). 

» Dodaj 1 – 2 dozy oleju do swojego kremu do twarzy bezpośrednio przed nałożeniem – dzięki temu zwiększysz jego właściwości antyoksydacyjne preparatu 

» Świetny dodatek do wzbogacenia porcji maseczek w proszku – szczególnie dobrze działa z naszą glinką białą . 

» Świetny codzienny protektor przed promieniowaniem UV – pamiętaj żeby często aplikować na skórę 
 

INCI: Rubus Ldaeus oil, Tocopherol (vit E)


Jeśli masz pytania jak stosować nasz produkt, skontaktuj się z nami!

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Olej z pestek malin

Olej z pestek malin

Wspaniały, zimnotłoczony olej z pestek malin